Black Friday actie. Van 20 november tot 3 december. Kortingscode: #Black24 . . . . . . . . . . . Let op: Vertraagde levertijd mogelijk
Categorieën
Ecologische en duurzame producten
Huidveroudering / Huidverbetering
Hoe verzorg ik het beste mijn huid?
HappySoaps voor een beter milieu
Le Beach Naturel Beauty producten
Rosalique huidverzorging voor rode, gevoelige huid
Het is gelukkig weer zomer, dus kunnen we weer gaan genieten van het zonnetje. Maar hoe smeren we zonnebrand SPF op de juiste manier? Er gaan een heleboel factoren mis als het gaat om zonnebrand. Ik ga je er alles over vertellen.
Hier vind je de beste zonnebrand voor lichaam en gezicht ->
Je bent nooit te oud om te leren, zo blijkt maar weer nu we ontdekt hebben dat we massaal onze SPF's op een verkeerd moment in onze skincareroutine aanbrengen. Beginnen met een cleanser en eindigen met een SPF, toch? Klopt. Maar eindig jij wel écht met een zonnebrandcrème?
Hoe compact of hoe uitgebreid je gezichtsroutine ook is, we mogen hopen dat je begint met een passende gezichtsreiniger en je skincareroutine afrondt met een SPF-crème. Het liefst een met factor 50. Het is heel belangrijk om te eindigen met een spf. Dat betekent dat je je make-up dus ook moet aanbrengen vóórdat je je SPF smeert.
Je zou denken dat de zonnebrandcrème wel is ingetrokken en je dus beschermd bent, maar de make-up die je daarna opsmeert – hoe minimaal ook – de 'film' die de zonnebrandcrème creëert kapot kan maken, waardoor het minder bescherming biedt. Kans is klein dat jij met SPF-crème gaat smeren, nadat je je beautykunst hebt toegepast. Gelukkig zijn er SPF-sprays op de markt, waarmee je jezelf kunt beschermen tegen zonneschade terwijl je maquillage intact blijft.
Als je een dagje naar je werk moet dan breng je zoals ik je hierboven heb verteld, je dagcreme met SPF aan nadat je hebt gereinigd. Als je make-up gebruikt dan kun je het beste een zonnebrand over je make-up heen aanbrengen.
Ga je echt een dagje de zon in zoals een dagje strand of een dagje fietsen? Dan is het belangrijk om te kijken welke zonnebrand je hebt. Een zonnebrand met chemische filter moet altijd minimaal een half uur voordat je de zon in gaat, aangebracht worden. Die heeft altijd even tijd nodig om in te werken. Een zonnebrand met minerale filter breng je aan voordat je naar buiten gaat. Een minerale spf filter ( ook wel natuurlijke spf filter) werkt direct!. Thank me later is een zonnebrand
Het is belangrijk dat je op tijd smeert en dat je voldoende van je zonnebrand gebruikt.
Ga je echt een dagje de zon in zoals een dagje strand of een dagje fietsen? Dan is het belangrijk om te kijken welke zonnebrand je hebt. Een zonnebrand met chemische filter moet altijd minimaal een half uur voordat je de zon in gaat, aangebracht worden. Die heeft altijd even tijd nodig om in te werken.
Voldoende smeren is: 1 eetlepel zonnebrand voor je gezicht en 5 - 7 eetlepels zonnebrand voor je lijf( afhankelijk van je grootte en lengte).
En je herhaalt het insmeren om de 2 uur en als je in het water bent geweest.
Je brengt je dagcreme altijd aan op een gereinigde huid en daarna breng je pas de zonenbrand aan. Als je een dagcreme met SPF gebruikt, dan zit dat uiteraard bij elkaar.
Maar ga je een dagje naar het strand of een dagje fietsen, smeer dan om de 2 uur nog extra met zonnebrand.
Als je je dagcreme hebt aangebracht, dan hoef je niet te wachten met het aanbrengen van je zonnebrand. Die kun je direct over je dagcreme aanbrengen.
Voor dagelijks gebruik is een dagcreme met een SPF voldoende, maar is het heel zonnig en ben je veel buiten dan is het verstandig om meerdere keren per dag je zonnebrand nog bij te smeren.
Hieronder zie je de Decaar BB spf 50 cream. Echt een super verzorging die beschermt, hydrateert en egaliseert. De Decaar Bb cream SPF 50 is verkrijgbaar in 3 kleuren.
Het is afhankelijk van het soort zonnefilter of je zonnebrand moet intrekken voordat je de zon in gaat of dat je direct de zon in kan.
Als je een zonnebrand hebt met een chemische zonnefilter, dan moet je het minimaal 30 minuten voordat je de zon in gaat, aanbrengen op de huid. Een chemische zonnefilter zet de zon om in warmte in je het en dat proces moet even op gang komen.
Als je een zonnebrand gebruikt met een natuurlijke of minerale zonnefilter, dan kun je direct na het aanbrengen de zon in. Deze zonnefilter reflecteert namelijk de zonnestralen en dat werkt direct.
Ik verkoop alleen maar zonnebrand met minerale filters, aangezien ik daar meer achter sta.
Bijvoorbeeld Thank me later zonnebrand: Zonnebrand met minerale spf, zonder witte waas, trekt snel in en is ook geschikt voor de kleinste kinderen.
Ja een zonnebrand blijft de hele dag zitten, als je niet in het water gaat, maar ondanks dat is het toch belangrijk dat je iedere 2 uur opnieuw je huid insmeert met zonnebrand.
Om goed beschermt te zijn is het belangrijk dat je voldoende smeert. Voldoende smeren is: 1 eetlepel zonnebrand voor je gezicht en 5 - 7 eetlepels zonnebrand voor je lijf( afhankelijk van je grootte en lengte).
Mijn advies is: begin een halfuur voordat je naar buiten gaat met zonnebrand insmeren en herhaal dit iedere twee à drie uur. Ook als je al een kleurtje hebt, gewoon blijven smeren. Maar ook als je je goed insmeert, kun je natuurlijk niet onbeperkt in de zon blijven.
De chemische filters in een waterproof zonnecrème zetten zich vast in de hoornlaag van je huid en blijven daar iets langer zitten. Maar na een uur of twee zijn die wel weer weg. Ben je maar kort in het water gedoken, dan moet je je niet meteen opnieuw insmeren na het zwemmen.
Het lijkt logisch om aan te nemen dat een zonnebrandcrème factor 50 meer bescherming biedt dan een zonnebrandcrème met factor 30, maar dat is eigenlijk amper het geval. Een zonnebrandcrème met SPF30 blokkeert ongeveer 96,5% van de UVA/UVB stralen, terwijl een zonnebrandcrème SPF 50 ongeveer 98% blokkeert. Dat betekent dat het verschil factor 30 of 50 eigenlijk slechts 1,5% is, wat een veel kleiner verschil is dan je zou verwachten.
Het verschil tussen SPF30 en 50 ligt dus dicht bij elkaar, maar toch kan dit kleine verschil soms het "echte verschil" maken. Heb je een lichte huidskleur, of wil je de huid van je kind goed beschermen? Kies dan voor een zonnebrandcrème factor 50. Bij een gevoelige en tere jonge huid, zal de SPF50 iets meer bescherming bieden.
Een veelvoorkomende misvatting is dat het altijd beter is om een zonnebrandcrème factor 50 te kiezen. Hoewel SPF 50 inderdaad een iets hogere bescherming biedt dan SPF 30, betekent dit niet noodzakelijk dat het altijd de beste keuze is. Een hogere SPF kan soms een vals gevoel van veiligheid geven, waardoor mensen langer in de zon blijven dan ze zouden moeten, wat kan leiden tot schade die niet volledig wordt tegengegaan door de zonnebrandcrème.
Het blijft natuurlijk al je eigen keuze, maar weet dat het verschil tussen SPF30 en 50 niet heel erg groot is.
Het antwoord op deze vraag is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder je huidtype, de intensiteit van de zon, de tijd van de dag, je locatie en de activiteiten die je gaat doen. Over het algemeen raden dermatologen aan om ten minste een SPF 30 zonnebrandcrème te gebruiken, aangezien dit een hoge mate van bescherming biedt. Als je een zeer lichte huid hebt, of als je in een omgeving bent met een zeer intense zon (zoals op hoogte of dichtbij de evenaar), kan een SPF 50 zonnebrandcrème een betere keuze zijn.
Het belangrijkste om te onthouden is dat geen enkele zonnebrandcrème 100% van de UV-stralen blokkeert en dat het belangrijk is om andere beschermingsmaatregelen te nemen, zoals het dragen van beschermende kleding, een hoed en zonnebril, het zoeken van schaduw tijdens de piekuren van de zon, en het regelmatig opnieuw aanbrengen van zonnebrandcrème.
Dus, of je nu kiest voor een SPF 30 of 50, vergeet niet dat het juiste gebruik van zonnebrandcrème net zo belangrijk is als de SPF die je kiest.
Als je je hebt ingesmeerd, dan is het verstandig om je iedere 2 uur opnieuw in te smeren. Vaak is het warm, je zweet je kapot en de zonnebrand gutst gewoon van je lijf. Ook blijft het aan je kleding of badlaken plakken. En het lost ook op in zwembadwater en zeewater. Het wordt bovendien een beetje afgebroken onder invloed van uv-straling in zonlicht. Je moet je dus regelmatig opnieuw insmeren om de bescherming optimaal te houden, ongeveer om de twee uur.
Wat de beste zonnebrandcrème is dat handt een beetje af van je huidtype, je wensen en voorkeuren. Heb je een gevoelige huid die snel rood wordt dan is vaak een ander product goed voor jouw dan als je een dikke huid hebt en nooit verbrand.
Mijn advies is wel om een zonnebrand te kiezen met minerale zonnefilters en met minimaal een SPF 30! Verder kun je nog kiezen voor zonnebrand producten die plastic vrij zijn, reef-save zijn ( Niet slecht voor het zeeleven), geen witte waas achter laten, enz.
Op de consumentenbond website vind je vaak wel een lijst met de best geteste zonnebrand producten van dit jaar.
Gelukkig zijn er tegenwoordig steeds meer zonnebrandcrèmes die een natuurlijke zonnefactor hebben. Denk bijvoorbeeld aan de volgende merken:
Het is belangrijk dat je je baby of kindje goed insmeert tegen de schadelijke invloeden van de zon. Eigenlijk mogen baby's tot 6 maanden niet in de zon, maar ook in de schaduw kunnen ze verbranden. het is dus toch belangrijk ze goed in te smeren.
Maar je kan voor jouw baby of kind niet zomaar jouw zonnebrand gebruiken. Je moet echt opletten dat je een speciale kinder zonnebrand gebruikt.
Bijvoorbeeld de Thank me later zonnebrand mag je voor baby's en kinderen gebruiken.
Sommige zonnebrandcremes met een natuurlijke zonnefilter laten gemakkelijk een witte waas achter. Natuurlijk heb je dat liever niet! Gelukkig zijn er steeds meer merken zonnebrand te vinden waar die geen of bijna geen witte waas achterlaten na het insmeren. De volgende zonnebrandcremes hebben daar geen last van:
Zonnebrand producten met natuurlijke spf kunnen soms wat stug zijn en niet zo gemakkelijk uitsmeren. Daar heb je met de Laouta zonnebrand geen last van. Dit is een heerlijke luchtige spray die snel intrekt. Ook de Thank me later zonnebrandcreme is luchtig en trekt snel in!
Gelukkig zijn er steeds meer zonnebrandproducten met minerale zonnefilter die snel in de huid trekken en goed smeerbaar zijn.
Ons gezicht wordt vaak wel ingesmeerd, maar wist je dat onze lippen eigenlijk nog gevoelige zijn voor de zon dan de rest van je huid? Vergeet je lippen dus niet in te smeren met een lippenbalsem met spf! Bijvoorbeeld:
Heb je naar aanleiding van deze blog nog vragen of goede aanvullingen? Laat dan een reactie achter in de comments!
Stralende Groetjes Sandra van Viva Donna