Vanwege Blackfriday en December cadeaus kunnen pakketjes vertraging oplopen in de levertijd ivm met drukte bij Post NL .
Categorieën
Ecologische en duurzame producten
Huidveroudering / Huidverbetering
Hoe verzorg ik het beste mijn huid?
HappySoaps voor een beter milieu
Le Beach Naturel Beauty producten
Rosalique huidverzorging voor rode, gevoelige huid
Zo vervelend; ben je met fris gedoucht onderweg naar een belangrijk gesprek, ruikt je kleding al weer vies naar zweet. Waarschijnlijk heel herkenbaar voor mensen die vaak last hebben van stress. Stress is namelijk een oorzaak van zweet dat gaat stinken. Dit noem ik ook wel stresszweet. In deze blog ga ik je vertellen wat stresszweet is, waardoor het komt en natuurlijk ook wat je er aan kunt doen. Niets is vervelender als je het druk hebt, dat je je ook nog zorgen moet maken of andere je niet ruiken.
Door deze deodorant ruik je geen stresszweet, angstzweet of andere zweetgeuren meer! ->
Als we gestrest zijn, produceren de grotere apocriene klieren, die zich vooral onder onze oksels en in onze liezen bevinden, zweet. Door stressvolle situaties versnelt ons hartritme en worden hormonen en adrenaline in ons lichaam gepompt, waardoor we meer gaan zweten uit onze eccriene klieren.
De werking van de eccriene zweetklieren is het maken van zweet om je lichaamstemperatuur constant te houden. Bij warmte en bij inspanningen. En met dat zweet lozen we ook afvalstoffen. Dat is niet zo spannend. Daarom gaan we ook naar de sauna en de sportschool. Zweten is gezond.
Wat minder bekend is, is dat vanaf onze pubertijd ook de apocriene zweetklieren aan het werk gaan en dat die zweetklieren reageren op emoties. Dat zweet heeft een andere substantie en ruikt ook nog veel sterker. En omdat het vetter is dan gewoon zweet, kun je het ook niet zomaar met water wegspoelen. Geen wonder dat tieners ineens zo kunnen ruiken.
En die apocriene zweetklieren zijn dus de veroorzaker van onze eigen zweetgeur als we ineens in de stress schieten. Of onze hormonen het van ons winnen. Je zweetklieren worden geactiveerd bij verrassing, angst en boosheid. En bij stress. Hoe sterker de emotie, hoe sterker de lichamelijke reactie
Waarom ga je zweten bij angst en stress? Daarvoor moeten we terug naar de oertijd. Als we toen een sterke emotie voelde, dan was een fight-or-flight-reactie van levensbelang. Je handen en voeten werden vochtiger om meer grip te krijgen bij het vluchten. En nog veel belangrijker: de lichaamsgeur was een communicatiemiddel al lang voordat we een taal hadden. De sterke zweetgeur zorgde er niet alleen voor dat jij zelf op scherp stond in een gevaarlijke situatie, ook anderen in je omgeving werden meteen gewaarschuwd.
Ook nu geeft je lichaam een bepaalde geur af waarmee we communiceren met anderen. Je kan het je misschien niet voorstellen, maar onderzoekers ontdekten dat we niet alleen aan de geur van het zweet de emoties van deze persoon kunnen bepalen, maar ook dat we alerter en zelfs moediger worden van de geur van een ander.
Superleuk om te weten, maar in real life heb je er niks aan. Tenminste, als het aan mij ligt, dan ruik ik liever naar lelietjes-van-dalen, dan dat jij mijn emotionele toestand kunt aflezen aan mijn lichaamsgeur.
Ja zeker. Angstzweet kun je heel goed ruiken. Het ruikt een beetje naar uien. Heel vervelend natuurlijk.
Maar hoe versla je dan iets dat zo oud is als de oertijd? Gewone deodorant helpt eigenlijk niet als je zweet tijdens angst ens tress. Je ruikt je zweetgeur er gewoon doorheen helaas.
Zink is een mineraal dat we nodig hebben in ons lichaam. Heb je een tekort aan zink, dan kan dat zelfs een lichaamsgeur veroorzaken, doordat het systeem van afvalstoffen afvoeren in ons lichaam verstoord wordt. Zink zit dan ook in bijna alle multivitaminen.
Op je huid zorgt zink ervoor dat je huid beschermd is tegen zowel UVA- als UVB-licht. En het blijkt ook een geweldige beschermer tegen zweetgeur te zijn en dan ook nog speciaal voor het stress-zweet dat wordt veroorzaakt door de apocriene zweetklieren.
Het zweet dat geproduceerd wordt door de apocriene zweetklieren bevat namelijk meer vetzuren dan je gewone zweet en de bacteriën op je huid vieren een feestje met die vetzuren met alle vieze geurtjes van hun afterparty tot gevolg. Zinkoxide zet deze vetzuren om in een geurloze zinkzouten voordat de bacteriën hun werk kunnen doen.
Maar, wat zink een dubbel zo sterk wapen in de strijd tegen zweetgeurtjes maakt, is dat het tegelijk antibacterieel is! Er zijn dus sowieso minder bacteriën op je huid die de zweetgeur kunnen veroorzaken.
Net als bij natriumbicarbonaat in een deo zweet je dus nog gewoon, en verstoor je de noodzakelijke lichaamsprocessen niet, maar wordt een zweetgeur al voorkomen voordat het zweet je huid heeft bereikt.
Combineer je zinkoxide met natriumbicarbonaat dan heb je ook nog eens het voordeel dat het je huid beschermt tegen irritaties en zelfs de huid kan laten herstellen.
De deodorant van Loveli bevat zowel zink als natriumcarbonaat. Het werkt echt perfect tegen alle vormen van hormoonzweet zoals puberzweet en overgangszweet. Maar het helpt ook heel goed tegen angstzweet en stresszweet.
Zelf gebruik ik het nu al 3 jaar. Heb daarvoor echt alles geprobeerd, niet hielp. Ik hopte van de ene naar de andere deo. Nu ben ik echt zo blij met de Loveli deodorant!
Ja hoor dat kan echt heel goed. De lichaamswarmte neemt ook toe doordat adrenaline het metabolisme door de afbraak van vetcellen stimuleert. Je lichaam moet de extra warmte afvoeren, dit gebeurt via de zweetklieren. Hoe langer u stress ervaart, hoe meer adrenaline geproduceerd wordt. Dit resulteert in overmatig zweten en ook nachtelijk zweten.
Ja zeker, mannen kunnen daar ook last van hebben. Ik hoor je al zeggen: mannen hebben daar toch geen last van? Ze hebben geen cyclus, geen overgang, geen last van hormonen, toch?
Nou, ook mannen kunnen last hebben van hormoonzweet hoor. Iedereen kan er last van hebben. Check bijvoorbeeld de geur van puberjongens in hun examentijd maar eens .
Maar ook volwassen mannen kunnen naar het sterke stresszweet ruiken. Want ook zij hebben soms last van stress. En bij stress sturen je hormonen de apocriene zweetklieren aan die zorgen voor extra dik, sterk ruikend zweet.
Ja de term klotsende oksels gebruiken we vaak voor situaties dat we onzeker zijn, gestresst zijn en angstig zijn. Je gaat daardoor meer zweten en kun je natte oksels krijgen. Daar komt dus de term klotsende oksels vandaan.
We komen er niet onderuit: stress ervaren we allemaal wel eens. Denk maar eens terug aan dat moment dat je moest wachten op de uitslag van je examens, zoals zoveel kinderen nu. Spannend!
Maar hé, zolang we allemaal de Loveli deo gebruiken, hebben we in ieder geval geen last van vervelende geurtjes . Hoef je je daar geen zorgen meer over te maken .
Ben je allang vrij van nare geurtjes door je Loveli deo? Top! Zorg dan vooral dat je een reserve deo in je kast hebt liggen. Heb je ook geen stress als hij net op is .
Voor vrouwen is de Loveli deodorant Fresh Cotton en de Loveli Deodorant Power zen populair. Voor jonge meiden is de Loveli deo Apple Blossom populair. Je ziet deze deo hieronder op de foto
Voor mannen en jongens is de Loveli rebel deodorant Fresh cotton het meest populair. Je ziet het hieronder op de foto.
Heb je nog vragen naar aanleiding van deze blog over waarom zweet stinkt als je gestrest bent? Laat dan een reactie achter in de comments. ik help je graag!
Stralende groetjes Sandra van Viva Donna.