Black Friday actie. Van 20 november tot 3 december. Kortingscode: #Black24 . . . . . . . . . . . Let op: Vertraagde levertijd mogelijk
Categorieën
Ecologische en duurzame producten
Huidveroudering / Huidverbetering
Hoe verzorg ik het beste mijn huid?
HappySoaps voor een beter milieu
Le Beach Naturel Beauty producten
Rosalique huidverzorging voor rode, gevoelige huid
Er zijn veel redenen waarom mensen op hun nagels bijten. Soms gebeurt het onbewust en uit verveling, maar vaak is het ook een manier om met stress om te gaan waarbij nagelbijten een soort van controle geeft.
Dit helpt zeer goed tegen nagels bijten ->
Uit onderzoek blijkt dat ongeveer 20% van de volwassenen nagels bijt. Bij peuters is dat ongeveer 30%; Jonge kinderen hebben minder controle over hun impulsen en gewoonten.
Doordat veel mensen zich schamen voor het nagels bijten of omdat ze vaak denken dat het iets onschuldigs is, pakken ze het niet aan of gaan ze er niet mee naar een arts. Maar is het wel zo onschuldig als vaak gedacht wordt en wat kun e je er zelf aan doen. Verder bespreek ik hieronder of en hoe je nagels er weer mooi uit gaan zien als je er mee stopt.
Door veel op je nagels te bijten, kunnen je nagels vervormen en kan de groei stagneren. Ook kun je hobbels en bobbels in de nagels krijgen en kan je nagels kleiner ruwer en brokkeliger worden. Dit komt doordat je met nagelbijten de nagelwortel blijvend beschadigd.
Het halvemaantje dat je ziet half onder je nagelriemen, is het laatste gedeelte van de nagelwortel. Vanuit hier groei de nagel. Als dat is beschadigd, is dat helaas onherstelbaar.
Ook bijten nagelbijters vaak de nagelriemen weg. De nagelriemen zorgen voor de bescherming van de nagelwortel. Op het moment dat je er deeltjes afbijt of trekt dan ontstaat er een wondje en of opening en kunnen bacteriën en ontstekingen zo naar binnen, waarmee ze de nagelwortel beschadigen.
Verder zitten er in onze mond veel bacteriën, en die wil je natuurlijk niet in die wondjes of beschadigde nagel hebben.
Naast de nagels en nagelriemen, kunnen ook tanden aangetast worden door nagelbijten. Klachten die je vaker hoort zijn: afbrokkelen, scheef groeien en splijten. Dit komt door de constante bijtdruk.
Als je nagels bijt dan is het belangrijk dat je daar iets aan gaat doen, al is het erg lastig als het onbewust gebeurt. Daar zul je echt een arts voor moeten raadplegen.
Natuurlijk is de eerste stap dat je je bewust wordt van het nagelbijten.
Valt het wel mee met de dwang van jouw nagelbijten dan kun je ook heel goed een speciaal product gebruiken tegen nagels bijten. Bijvoorbeeld: Trind anti bite.
Vaak is zo'n product heel bitter, zodat het afschrikt als je erin wilt bijten.
Om je nagels weer mooi te krijgen moet je ze aandacht geven. Lees hieronder een aantal tips die je kunt toepassen om je beschadigde nagels te herstellen.
Tip 1: Gebruik een nagelolie: Door je nagels dagelijks in te smeren met een nagelolie, help je ze herstellen.
Tip 2: Verzorg je nagelriemen: Dit is erg belangrijk in het herstelproces van je nagels. Nagelriemen zorgen ervoor dat bacteriën geen kans krijgen om het lichaam binnen te dringen en infecties te veroorzaken. Door je nagelriemen te verzorgen blijven ze zacht en soepel. Droge en verharde nagelriemen scheuren en barsten sneller, hierdoor beschermt de nagelriem de nagel minder. Kortom: erg belangrijk!
Tip 3: Bescherm je nagels; Water droogt de nagels uit, hierdoor worden de nagels bros en kunnen ze makkelijk afbreken. Te vaak in contact komen met (heet) water kan je nagels dus beschadigen. Door handschoenen te dragen tijdens het afwassen of schoonmaken, voorkom je al veel contact met water.
Tip 4: Gebruik een nagelverharder: Wil je je nagels minder slap maken? Het gebruik van een nagelverharder is hiervoor een goede uitkomst. Let wel op dat je nagelverharder zonder formaldehyde en calcium gebruikt, hierdoor raakt de nagel alleen maar meer beschadigd.
Tip 5: Vijl je nagels: Veel mensen knippen hun nagels, maar het beste is om ze te vijlen. Het knippen kan ervoor zorgen dat je nagels gaan scheuren. Wanneer je gaat vijlen, doe dit dan telkens in dezelfde richting. Als je 2 kanten op gaat vijlen, scheurt je nagel sneller.
Tip 6: Gebruik geen nagellakremover waar aceton of een andere schadelijke stof in zit. Deze remover verwijdert in één keer alle voedingstoffen uit je nagelplaat en droogt heel erg uit. Hier vind je nagellakremovers die heel mild zijn voor je nagels.
Tip 7: Leef gezond: Het is natuurlijk altijd goed voor je lichaam om gezond te leven, maar wist je dat dit ook effect heeft op je nagels? Nagels hebben profijt van voldoende vitamine A, vitamine B, ijzer, zink, calcium en eiwitten. Nagels kunnen ook minder gezond worden door stress en/of slaaptekort. Zorg dus goed voor jezelf en drink altijd genoeg water!
Of je nagels kunnen herstellen van nagelbijten is helemaal afhankelijk van de staat van je nagels, hoe lang je nagels hebt gebeten en hoe erg je ze hebt gebeten. Echte grote beschadigingen zijn lastig helemaal weg te krijgen.
Maar er is zeker nog hoop! Er zijn behandelingen bij nagelstudio's om je nagelplaat te verbeteren. Ik weet daar helaas het fijne niet van, maar het is er zeker! Verder kan de staat van de nagels echt verbeterd worden als je ze beter gaat verzorgen tijdens het afbouwen van nagelbijten of als je gestopt bent met nagelbijten!
Heb je hulp nodig hierbij of heb jij de perfecte tip tegen nagelbijten? Laat dan een reactie achter in de comments, dan reageer ik zsm.
Stralende groetjes Sandra van Viva Donna