Black Friday actie. Van 20 november tot 3 december. Kortingscode: #Black24 . . . . . . . . . . . Let op: Vertraagde levertijd mogelijk
Categorieën
Ecologische en duurzame producten
Huidveroudering / Huidverbetering
Hoe verzorg ik het beste mijn huid?
HappySoaps voor een beter milieu
Le Beach Naturel Beauty producten
Rosalique huidverzorging voor rode, gevoelige huid
Verder kun je bestaande littekens op verschillende manieren behandelen, waardoor ze op den duur kunnen vervagen. We is het belangrijk om ze zo snel mogelijk te behandelen, want hoe verser de littekens zijn, hoe beter en sneller de behandeling zal aanslaan. Ben je benieuwd hoe dat precies werkt? Ik vertel je alles wat je moet weten over acne littekens: hoe ontstaan ze, hoe kan je ze voorkomen en hoe kan je ze behandelen?
Lees dus snel verder!
Acne littekens zijn littekens die zijn ontstaan door acne die niet goed is genezen of waarbij de huid is beschadigd tijdens het verwijderen van puistjes en of mee-eters. Deze acne ontstaat doordat je talgklieren te veel talg aanmaken, wat zich gaat mengen met bacteriën en vuil van buitenaf. Dit gaat vervolgens ontsteken, wat je herkent aan rode pijnlijke bultjes op je huid.
Wanneer deze ontsteking niet helemaal netjes geneest, kan er een litteken voor in de plaats komen. Deze littekens ontstaan vooral wanneer je last hebt van erg diepe puistjes die het omliggende weefsel beschadigen. Je lichaam probeert deze beschadiging te repareren met behulp van collageenvezels, wat er meestal minder egaal uitziet dan je normale huid.
Daarnaast is het ook belangrijk dat een puistje of mee-eter op de juiste manier wordt verwijdert, anders kun je rondom deze huid een huidbeschadiging krijgen dat laten een litteken wordt!
Er zijn een paar typische symptomen waaraan je acne littekens kunt herkennen:
Je kunt nu acne littekens herkennen, maar hoe ontstaan deze kleine littekens precies?
Er zijn allerlei redenen waarom je last kunt hebben van acne littekens. Het is belangrijk om de oorzaak van de littekens te kennen, zodat je kunt voorkomen dat er nieuwe littekens ontstaan.
Over het algemeen zijn er drie verschillende oorzaken van acne littekens.
Het is niet alleen belangrijk om te weten hoe acne littekens ontstaan, het is namelijk ook goed om de verschillende soorten acne littekens te kennen.
Niet ieder acne litteken ziet er hetzelfde uit. Dit komt doordat de ontsteking van acne zich altijd op een andere manier ontwikkelt, waardoor de huid ook op verschillende manieren beschadigd kan raken.
In principe zijn er drie verschillende soorten acne littekens.
Atrofische littekens liggen meestal wat dieper in de huid en zien eruit als putjes. Hypertrofische littekens zijn juist dikkere littekens die op de huid liggen. Je herkent ze aan hun rode kleur. Een keloïd litteken heeft een onregelmatige vorm, voelt wat dikker aan en kan wat donkerder zijn dan de rest van je huid.
Deze drie soorten uiten zich vervolgens weer op verschillende manieren.
Merk je dat de littekens van je acne diep in je huid zitten, maar tegelijkertijd ook redelijk smal zijn? Dan heb je waarschijnlijk last van ijspriemlittekens.
Deze littekens ontstaan door een diepere infectie in je huid, waardoor een groot deel van je huidweefsel is beschadigd. Dit ziet eruit alsof er een scherpe ijspegel in je huid heeft geprikt.
Het is mogelijk om deze littekens te behandelen met behulp van punch elevation. Hierbij wordt een stuk van het beschadigde weefsel weggehaald, waardoor de putjes wat minder diep zijn.
Je herkent appelboorlittekens aan hun ronde of ovale vorm. Deze littekens hebben bovendien steile “wanden”, maar zijn minder diep dan ijspriemlittekens.
Deze littekens krijgen hun vorm doordat je acne de collageen in je huid beschadigt. Dit zorgt er uiteindelijk voor dat je weefsel verliest, wat eruit komt te zien als oppervlakkige putjes en deukjes in je huid.
Ook deze littekens zijn prima te behandelen, maar dan met behulp van lasertherapie. Het is ook mogelijk om het probleem te verhelpen met fillers of punch elevation.
Deze littekens zijn ook atrofisch en meestal iets subtieler doordat ze eruitzien alsof je huid aan het golven is. Ze vallen minder op omdat de littekens geen diepe groeven of duidelijke randjes hebben.
Glooiende littekens ontstaan door oppervlakkige acne, waarbij de bovenste laag van je huid beschadigt raakt. Deze huid raakt vervolgens los van de onderliggende lagen, waardoor je huid er minder strak en egaal uitziet.
Een methode die wordt gebruikt om glooiende littekens te verhelpen, is subcisie. Hierbij worden kleine beetjes van het littekenweefsel losgemaakt, waardoor er bloed onder de littekens kan gaan stromen. Dit zorgt ervoor dat je huid platter oogt.
Bij deze soort acne littekens merk je dat je last hebt van rode plekken op je huid die vaak wat hard aanvoelen. Ze ontstaan doordat je lichaam te veel bindweefselcellen aanmaakt.
Deze littekens zijn te verhelpen met behulp van dermabrasion, maar bijvoorbeeld ook door de huid goed te masseren.
Dit soort littekens zien er juist uit alsof ze verhoogd zijn. Over het algemeen hebben ze een rode kleur en komen ze vooral op andere delen van je lichaam voor en minder op je gezicht.
De littekens zijn meestal groter dan het wondje wat het litteken heeft veroorzaakt. Dat komt doordat je lichaam meer collageen is gaan produceren als reactie op de beschadiging van je huid.
Er zijn verschillende manieren om deze littekens te verhelpen, zoals laserbehandelingen en injecties. Daarnaast is het ook mogelijk om een crème met cortisonen te gebruiken om de littekens te verminderen.
Het is dus duidelijk dat er verschillende manieren zijn om van je acne littekens af te komen, maar wat houden deze methodes precies in?
Wanneer je last hebt van acne littekens, wil je ze misschien later verwijderen. Gelukkig zijn er verschillende veilige manieren om dit te laten doen.
Deze behandelingen laat je het beste uitvoeren door een ervaren dermatoloog, want alleen zij zijn in staat om de littekens te verwijderen zonder je huid te beschadigen.
Naast al deze behandelingen zijn er ook nog een aantal simpele huis-tuin-en-keukenmiddeltjes waarmee je acne littekens kunt voorkomen of verzorgen.
Naast al deze behandelingen is het natuurlijk belangrijk om tijdens de acne, maar ook als je eenmaal last hebt van acne littekens, dat je de huid altijd goed verzorgt met de juiste producten!
Dit betekent tijdens de acne:
Je reinigt dagelijks je huid 2x met een milde facewash speciaal voor acne. Bijvoorbeeld de Decaar Cleansinggel. En reinig de huid altijd na met een reinigingde, anti bacteriele lotion zoals bijvoorbeeld de Decaar Phyto lotion. Ook gebruik je 2x daags na de reiniging, de Decaar Oxygengel. Deze gel helpt de huid sneller te herstellen, waardoor je minder snel littekens krijgt, maar nog beter, ook minder snel puistjes krijgt! Je kan hierover heen een verzorging gebruiken. Het liefste met SPF!
Wanneer je geen agressieve behandelingen wilt gebruiken, zijn er ook natuurlijke middeltjes om acne littekens mee te behandelen.
Wees wel voorzichtig met het testen van deze middeltjes. Je weet namelijk niet of je huid allergisch is voor bepaalde stofjes. Probeer deze DIY producten dus eerst uit op een klein stukje huid.
Veel mensen hebben last van acne littekens, die ontstaan doordat kleine ontstekingen je huid beschadigen. Het kan een erfelijk probleem zijn, maar slechte verzorging en het uitknijpen van puitjes kunnen dit ook veroorzaken.
De littekens zien er bovendien altijd anders uit, sommige soorten zijn diep en smal, terwijl anderen juist oppervlakkig en breed zijn. Gelukkig zijn er verschillende methoden om het probleem te verhelpen, van laserbehandeling tot een chemische peeling.
Heb jij nog vragen naar aanleiding van deze blog? Stel ze dan onder dit bericht. help je graag!
Stralende Groetjes Sandra van Viva Donna
__________________________________________________________________________-
Door Sandra van Leeuwen
Door Sandra van Leeuwen
Door Sandra van Leeuwen
Door Sandra van Leeuwen
Door Brandmasters
Door Sandra van Leeuwen
Door Brandmasters
Door Sandra van Leeuwen
Door Sandra van Leeuwen
Door Sandra van Leeuwen